Golvslipning

Golvslipning lyfter ett slitet golv

Ett trägolv som används på daglig basis blir slitet, det är svårt att undvika. Lacken mattas av med tiden, golvet får märken av skoklackar och flyttade möbler och fläckar tränger lätt ned under lacken. En stor fördel med trägolv jämfört med syntetiska golv är att man utan några större problem kan ge ett trä- och parkettgolv en ansiktslyftning genom att slipa dem. Efter golvslipning och lackering blir golvet som nytt igen.

Slipa inte ditt gol om du saknar de rätta kunskaperna. En golvslipning tar inte speciellt lång tid, ska en riktigt stor yta slipas så kan du räkna med att det tar en eller två dagar.

Kontakta oss via formuläret, E-post, eller på telefon: 070-748 09 19 när du behöver slipa om golvet.

golvslipning nacka

Tvätta bort bonvax eller polish före slipningen

Om det bara är sliten lack som är orsaken till att golvet ska slipas så behöver man inte slipa golvet så hårt, men man måste i alla fall slipa fram träytan under den gamla lacken. Innan man slipar ett parkettgolv som har bonats så bör man först tvätta bort all gammal bonvax eller polish. Detta görs bäst med hjälp av lacknafta. Annars sätter sig vaxet på slippapperet, något som försvårar slipningen.

Det finns flera olika storlekar och modeller på dagens golvslipningsmaskiner. Detta verktyg har en stor roll i slipningsarbetet, så det är viktigt att välja rätt slipningsmaskin för rätt golv. Om du låter oss ta en titt på ditt slitna golv så kan vi hitta rätt maskin för jobbet. Är ditt golv hårt slitet eller av ett hårt träslag så använder vi en slipmaskin med starkare motor.

Tänk på att planera ordentligt innan du börjar arbeta

Innan man startar en golvslipning finns det några saker man bör tänka på. Det gäller att planera det hela noga, eftersom man måste avlägsna alla möbler ur rummet i några dagar. Inte minst är det viktigt att tänka igenom var de större möblerna ska placeras under arbetet. Städa upp golvet ordentligt och slå ned alla spikhuvuden som har krupit upp i golvet. Ta bort alla fläckar också, det fungerar bra med milt diskmedel. Svårare fläckar kan man få bort med tvättnafta eller t-sprit.

En golvslipning medför en del damm, trots att dagens slipmaskiner är utrustade med dammsugare. Stäng dörrar till angränsande rim eller häng upp täckplast som skydd mot dammet!

golvslipning nacka

Ett gammalt trägolv kan bli ännu vackrare med hjälp av en golvslipning